Byli to křesťané, kdo zastavil Turky u Vídně. Celá Evropa je postavena na židovsko-křesťanských základech.

Islám právo a nošení šátků a také ...třeba církevní restituce.
Harley Davidson si sem dám pro radost svobodného dne 
Vybráno z debaty na sociální síti. Diskuse má kvalitní odpovědi a škoda ji nechat zapadnout kdesi v hlubinách facebooku.
Snad se něco podaří vytáhnout na světlo Boží...
Diskuze začla na facebookové poznámce:  Nemám ráda katolické fanatiky ...
  • oblíbená argumentace křížovými výpravami jen svědčí opět buď o neznalosti, nebo (a to je horší) o manipulativním spoléhání na neznalost nevzdělaného publika. Islám zahájil expanzi bojem hned po svém vzniku, mj. i proti křesťanské Byzanci. Křížové výpravy začaly až když byli Arabové na Pyrenejsmém ostrově a drželi Evropu v kleštích ze dvou stran. Měly sice náboženskou ideologii (v té době to jinak ani nešlo) a napáchalo se při nich mnoho zla na obou stranách, ale ve skutečnosti šlo o obranu Evropy. Nebýt jich, možná byste, paní Štemberová, měla několik spolumanželek, chodila zabalená do burky a manžel by měl svaté právo Vás sem tam přetáhnout holí.
    Zajímavé je, že odpor proti církevním restitucím se táhne napříč celým politickým spektrem. To, že voliči levice, především komunistů neradi vrací, co bylo ukradeno, to chápu. Dělají to tak celou dobu své existence soudruzi. Ale co nechápu je, že i voliči pravice se tak nějak staví vlažně, někdy i nesouhlasně k restitucím. Zajímavé je, že první restituovala po roce 89 ČSSD a to svůj Lihovy dům. Dodnes za něj svému obhájci zapomněla zaplatit. Já můžu restituovat, ale ostatní ne??? Kde je pak právo a spravedlnost? To si jako všichni myslíte, že si na faráři koupí drahé auta nebo letadla??? V restitucích jde úplně o něco jiného. Jde o odluku církve od státu, aby už stát dál financoval chod církví. Církve si vše budou platit ze svého. Každý normálně uvažující člověk ví, že i církve musí platit náklady za provoz, tzn. elektřinu, vodu, topení a občas i nějaké to jídlo. Údržba kostelů a farnosti také něco stojí a stát na to prostředky nemá a nikdy mít nebude. Copak máme nějaké právo, nechat všechno spadnout? Nemáme žádnou povinnost zachovat vše pro další generace? 
  • Ten majetek byl ukraden, musí být vrácen. Až Vám někdo něco ukradne taky to budete chtít zpátky - nezávisle na tom jestli a jak platíte své zaměstnance. Naopak, čím víc jich platíte, tím víc budete ten ukradený majetek potřebovat.
    pane, zatím Vám vykám s velkým "V", tak se to mezi slušnými lidmi dělá. Mohu se ale přizpůsobit, chápu, že lidé nenávidějící církve mají s těmihle věcmi problém. K Vašemu dalšímu příspěvku - tím placením církví komunisty: máte na mysli stravu v komunistických lágrech, platy estébáků, kteří církve špehovali, nebo odměny StB naverbovaným kněžím v estébáckém "katolickém" sdružení Pacem in Terris? Nebo snad peníze na munici vystřílenou na zničené kostely, subvence státním statkům, estébáckým archivům a posádkám, které církevní památky vybydlovali a sem tam nějakou srovnali se zemí?
    Bez ohledu na to, že církve neuznávám v žádné podobě, tak už 60 let je platíme z našich ateistických kapes. Když jim vrátíme "majetek" - pomiňme, že si ho poctivou prací nevydělali, ale vracet se století už prostě nejde - budou na nás nezávislí, platit si kněží a své kostely budou sami a nebudeme je tak muset věčně sponzorovat. 

  • Každý věří, jen každý v něco jiného. A každý má právo věřit v co chce. Správně. Víra není zlo, tak nemáme právo někomu v tom bránit. A už vůbec ne. Kostel je středem každé vesnice u nás. Bude lepší to nechat spadnout?
    Co bylo nepoctivého na tom, že zakládala církev školy, sirotčince, lazarety, kde se ve středověku o nemocné tyfem, cholerou či morem staraly řádové sestry naprosto zdarma a bez jakékoliv ochrany???

  • Zkuste o tom načerpat nějaké vědomosti i jinde než z komunistických učebnic dějepisu. Kdo myslíte, že ty věřící vzdělával? Schválně si zkuste dohledat, kolik vynikajících českých osobností vystudovalo církevní školy, protože jejich rodiče na světské vzdělání neměli. Taktéž se špitály pro chudé, knihovny, atd. Mimochodem, co si mám představit pod pojmem "kupčení s vírou"? Ostatně nejlepší je, jak zdejší lid opakovaně volí zloděje, kteří ho odírají ve velkém (včetně těch, kteří ten majetek církvím ukradli) a ještě si nechá odvést pozornost k církevním restitucím, které titíž zloději už 20 let odkládají, aby ukradený majetek mohli dál drancovat. 
Termín "tupé stádo" už je poněkud zprofanovaný, ale pro zdejších "spodních 10 milionů" (jak plebsu říká jeho ožralý idol) asi fakt není lepší.
To, že se kritikové vrácení majetku zmohou na argumenty typu pedofilie a odpustky, názorně ukazuje, jak snadné to političtí zloději mají v nevzdělaném a propagandou zblblém národě.
konstatuji fakta. Argumentovat proti vrácení ukradeného pedofilií některých kněží a středověkými odpustky by si zasloužilo i horší pojmenování než prosté konstatování, že jde o důsledek nedostatečných vědomostí a sto let trvající proticírkevní propagandy - ve skutečnosti je to i trochu o morálce tohohle národa, kde se zlodějna stala normou.
Kamarádky

  • Pedofilii v církvích nikdo nepopírá. Jen jsem čekal, že to sem někdo hodí dřív. Pedofilové jsou i mezi učiteli, mezi trenéry, jsou prostě všude. Pedofilní kněží byli vyloučeni z církve a papež se za to omluvil již několikrát. Rodinám obětem bylo vyplaceno odškodnění. Kolik odškodnění se dostalo obětem bolševické zvůle??? Jestliže budu platit 16 Kč po dobu 18 let, tak to mile rád zaplatím. Je to cena jednoho slušného jogurtu v obchodě. Nikdo nezakáže vyrábět auta a alkohol, přestože dnes a denně díky opilým řidičům umírá na silnicích spousta nevinných lidí. Počet těchto obětí je vyšší, než oběti pedofilie. Restituce zajistí, že stát ušetří oproti situaci, kdyby k restitucím vůbec nedošlo.
Tak to byl hezký začátek dne...



Oblíbené příspěvky. Co se tady čte nejvíc.

ZKUSTE TO NAJÍT TADY TO JSOU ŠTÍTKY

Příroda Kariera Můj pohled na svět Sociální sítě Historie Debaty a názory Znamenám si Dobrý vtip Fotografie Peníze Radujme se Internetové smetiště Události ve světě Češi a svět Obrázky Aktuality Aktuální info Etické a humánní principy Fejeton Google Láska Události poznámky CZportal Facebook Hledání na internetu Moudro TP-Link Wireless N Router TL-WR720N Člověk a Nemoc Amerika Houby Humor Informace Komunitní sítě Moudra Nechrápej a pracuj! Router Svoboda Události na internetu Zdraví Život na dlani Adsense Cestování. Moře Domov Hlad Korsika Kuchyně Legendy taneční hudby Les Lékař News Novinky Nuda Podnikání Písně Předjaří Santorini Sladkosti Tenkrát na Východě Vaření pečení diskuse český folklor a tance Řecko Řeka Židovské Accordeon Afrika Agentura Agáta Akupunktura Alphaville Anna Kurnikova Borůvky Bylinky Citáty slavných Clipboard Ctrl + C Dobromysl obecná Domácí Dvořák EPSON Eric Clapton Forever Young Gulášek Havel Imunita kojení a spánek Indexování Jaro Karikatura Kemel Knedlíky Krokonoše Krteček Král komiků Květiny Káva Křesťané Lady GaGa Lesácká polka Libeček Lékař a bylinky Lékárna Maggi Markéta Šichtařová Mobbing Mobilní internet Monitorovací přístroje Moře Mustafa Kemal Atatürk Mykóza Máslo Návod Patrick Zandl Petrova Bouda Picasa Pinterest Pirati.cz Politika Polévky Pomazánkové Počasí Prasátko Prezident Ptáci Puding Pytlák Reklamy Relax Rostou Rušičky Rybáři Růže Schránka Seneca Sojka Symphony no. 9 Tanky a Ukrajina The Beach Boys Totem Tramping Tvaroh Twitter Vlasta Burian Volkswagen Válka Vánoce Věda WCstory Weizsäcker Werich Win + V Zelenina Zelené kávovar Úsměv Šábes Žurnalistika Žáby

Vybraný příspěvek

Dovolená na Santorini. Ostrov průzračných obzorů a zářivě bílých staveb.

Santorini Kontrast zářivě bílých staveb, modrých kupolí kostelíků, černých útesů kráteru a tmavě modrého moře uprostřed s vulkánem je právě ...