GOOGLE pro webmastery. Zahájili jsme experimenty, díky nimž bude náš index nejprve mobilní.

Úsměv a poděkování s kyticí za informace
pro webmastery

Mobilní indexování


ÚSMĚV pro květy od Google
přeloženo a citováno!

Dnes většina lidí vyhledává na Googlu pomocí mobilního zařízení. Naše hodnoticí systémy se však stále obvykle dívají na verzi stránky na ploše, aby vyhodnotily její relevanci pro uživatele. To může způsobit problémy, když má mobilní stránka menší obsah než stránka na ploše, protože naše algoritmy nevyhodnocují skutečnou stránku, kterou vidí mobilní vyhledávač.

Aby byly naše výsledky užitečnější, zahájili jsme experimenty, díky nimž bude náš index nejprve mobilní. Ačkoli náš vyhledávací index bude i nadále jediným indexem webů a aplikací, naše algoritmy nakonec použijí především mobilní verzi obsahu webu k hodnocení stránek od tohoto webu, k porozumění strukturovaným datům ak zobrazování úryvků z těchto stránek v našem Výsledek. Náš index bude samozřejmě sestaven z mobilních dokumentů, ale budeme i nadále budovat skvělý vyhledávací zážitek pro všechny uživatele, ať už pocházejí z mobilních nebo stolních zařízení.

Chápeme, že se jedná o důležitý posun v našem indexování a je to ten, který bereme vážně. V nadcházejících měsících budeme i nadále pečlivě experimentovat v malém měřítku a tuto změnu budeme zvyšovat, až budeme mít jistotu, že máme skvělý uživatelský dojem. Přestože tento proces teprve začínáme, uvádíme několik doporučení, která webmasterům pomohou připravit se při přechodu k indexu více zaměřenému na mobily.

Pokud máte responzivní web nebo dynamický web pro zobrazování, kde je primární obsah a značení na mobilním a stolním počítači ekvivalentní, neměli byste nic měnit.

Pokud máte konfiguraci webu, kde se primární obsah a označení liší v mobilních zařízeních a stolních počítačích, měli byste na svém webu provést nějaké změny.

Nezapomeňte strukturované označení pro stolní i mobilní verzi.

Weby mohou ověřit rovnocennost jejich strukturovaného značení napříč stolními počítači a mobilními zařízeními zadáním adres URL obou verzí do Nástroje pro testování strukturovaných dat a porovnáním výstupu. Při přidávání strukturovaných dat na mobilní web se vyhýbejte přidávání velkého množství značek, které nejsou relevantní pro konkrétní informační obsah každého dokumentu.

Pomocí nástroje pro testování robots.txt ověřte, zda je vaše mobilní verze dostupná pro Googlebot.

Weby nemusí měnit své kanonické vazby ; budeme tyto odkazy nadále používat jako vodítka k poskytování vhodných výsledků uživateli, který vyhledává na počítači nebo v mobilu.

Pokud jste vlastníkem webu, který ve službě Search Console ověřil pouze svůj web pro počítače, přidejte a ověřte svou mobilní verzi .

Pokud máte pouze web pro stolní počítače, budeme jej indexovat i nadále, i když k prohlížení vašich stránek používáme mobilní uživatelský agent.

Pokud stavíte mobilní verzi svého webu, mějte na paměti, že funkční web orientovaný na plochu může být lepší než nefunkční nebo neúplná mobilní verze webu. Je lepší, když si vytvoříte mobilní web a spustíte jej, až budete připraveni.

Máte-li jakékoli dotazy, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím fór webmastrů nebo našich veřejných akcí . Předpokládáme, že tato změna bude nějakou dobu trvat, a budeme vás informovat, jak pokročíme v migraci našich systémů.

Autor: Doantam Phan, produktový manažer

INFORMACE  Adsense a nadšení webmasteři pracujte, Google se nezavděčíte. Ani hrnečkem na kafe!!

Oblíbené příspěvky. Co se tady čte nejvíc.

ZKUSTE TO NAJÍT TADY TO JSOU ŠTÍTKY

Příroda Kariera Můj pohled na svět Sociální sítě Historie Debaty a názory Znamenám si Dobrý vtip Fotografie Peníze Radujme se Internetové smetiště Události ve světě Češi a svět Obrázky Aktuality Aktuální info Etické a humánní principy Fejeton Google Láska Události poznámky CZportal Facebook Hledání na internetu Moudro TP-Link Wireless N Router TL-WR720N Člověk a Nemoc Amerika Houby Humor Informace Komunitní sítě Moudra Nechrápej a pracuj! Router Svoboda Události na internetu Zdraví Život na dlani Adsense Cestování. Moře Domov Hlad Korsika Kuchyně Legendy taneční hudby Les Lékař News Novinky Nuda Podnikání Písně Předjaří Santorini Sladkosti Tenkrát na Východě Vaření pečení diskuse český folklor a tance Řecko Řeka Židovské Accordeon Afrika Agentura Agáta Akupunktura Alphaville Anna Kurnikova Borůvky Bylinky Citáty slavných Clipboard Ctrl + C Dobromysl obecná Domácí Dvořák EPSON Eric Clapton Forever Young Gulášek Havel Imunita kojení a spánek Indexování Jaro Karikatura Kemel Knedlíky Krokonoše Krteček Král komiků Květiny Káva Křesťané Lady GaGa Lesácká polka Libeček Lékař a bylinky Lékárna Maggi Markéta Šichtařová Mobbing Mobilní internet Monitorovací přístroje Moře Mustafa Kemal Atatürk Mykóza Máslo Návod Patrick Zandl Petrova Bouda Picasa Pinterest Pirati.cz Politika Polévky Pomazánkové Počasí Prasátko Prezident Ptáci Puding Pytlák Reklamy Relax Rostou Rušičky Rybáři Růže Schránka Seneca Sojka Symphony no. 9 Tanky a Ukrajina The Beach Boys Totem Tramping Tvaroh Twitter Vlasta Burian Volkswagen Válka Vánoce Věda WCstory Weizsäcker Werich Win + V Zelenina Zelené kávovar Úsměv Šábes Žurnalistika Žáby

Vybraný příspěvek

Dovolená na Santorini. Ostrov průzračných obzorů a zářivě bílých staveb.

Santorini Kontrast zářivě bílých staveb, modrých kupolí kostelíků, černých útesů kráteru a tmavě modrého moře uprostřed s vulkánem je právě ...