Monitorovací přístroje, rušičky a sledování hovoru i polohy. Policisté objevili i další dva speciální přístroje, které si jen tak někdo nemůže dovolit. Agáta!

A to je jediný obrázek Agáty co je na webu ...
Na různých CD a v počítači Vladimíra Svobody

(dříve Nešpůrka) objevili podle zjištění Práva velké množství kompromitujících materiálů na desítky lidí, firem i funkcionářů včetně různých politiků
Detektivové míní, že Svoboda - Nešpůrek je důležitý spojovací článek nejméně jedenáctičlenného gangu vyděračů. Skupina čítající podnikatele, současné i bývalé státní úředníky a dokonce pět aktivních policistů z řad kriminálky i jednoho z protikorupčního útvaru využívala informací z policejních databází a vydírala různé lidi nebo jim získané poznatky prodávala.

Agáta i drahá rušička

Kromě velkého arzenálu dlouhých automatických zbraní našli také neuvěřitelné technické vybavení, které by mohla závidět většina elitních policejních útvarů i tajných služeb. Jak Právo již dříve informovalo, šlo například o unikátní monitorovací systém Agáta za několik miliónů korun, který je schopný přesně lokalizovat i monitorovat jakýkoli telefon, i když s ním dotyčný právě nevolá.
Podle nynějších zjištění Práva policisté objevili i další dva speciální přístroje, které si jen tak někdo nemůže dovolit. Je mezi nimi i supermoderní přenosná rušička signálu mobilních telefonů a vysílačů rovněž za milióny korun.

„Agáta je skutečně zařízení docela zvláštní a docela drahé. Je to slangový výraz, jinak se to jmenuje IMSI CATCHER. Já vám nemůžu říct, kolik těchto přístrojů máme, protože bych se dopustil porušení zákona, a mohu jenom říci, že policie toto zařízení má,“ vysvětluje. Používat se má hlavně na zjišťování neznámých čísel – pokud policie zná subjekt, respektive osobu, ale nezná její číslo telefonu, tak je prý pomocí Agáty možné číslo zjistit. Další užitečnou schopností Agáty je vyhledávání osob. „Pokud policie zná číslo, dokáže lokalizovat, kde se ta osoba, která používá tento mobilní telefon, vyskytuje. Tady musím říci, že to využití je velmi užitečné, protože tak se policii podaří ustanovit hodně anonymů, hodně vyděračů, dokonce i hodně dětí, které se ztratí,“ tvrdí František Bublan. Zneužití přístroje se prý není třeba bát, protože k jeho použití je nutný souhlas státního zástupce či soudce. Je to ale skutečně pravda? Jak toto zařízení funguje?

Zařízení Agáta má být obvykle umístěno v dodávce běžného typu, jakých jezdí po České republice tisíce. Od standardního vozu se ovšem odlišuje svým vnitřním vybavením. Má v něm být totiž instalována špičková výpočetní technika a hlavně skrytá parabolická anténa. Ta má mít podobnou funkci jako GSM vysílače mobilních operátorů, které jsou označovány termínem BTS – Basic Transceiver Station, jež jsou v Česku známy jako základnové stanice. Ty jsou zodpovědné za příjem a přenos signálu a další zásadní úkoly, nezbytné pro komunikaci prostřednictvím mobilního telefonu. Systém Agáta má v podstatě fungovat jako jakási „falešná BTS“, která v terénu krátkodobě nahradí okolní mobilní vysílače. Má být údajně schopna zachytit signál všech mobilních telefonů v širokém okolí, rozeznat čísla SIM, dekódovat šifrované obsahy hovorů, číst SMS... Proti systému Agáta prý nepomůže dokonce ani výměna SIM karty v telefonu – přístroj je totiž údajně schopen zachytit také identifikátor mobilního telefonu, tzv. kód IMEI. Spekuluje se o tom, že součástí tohoto zařízení je také hlasový identifikátor, takže je obsluha Agáty schopna zachytit přesný hlasový vzorek a následně rozpoznat konkrétního volajícího i při hovoru z úplně jiného telefonu!

Agáta není jediný způsob, jímž mohou státní orgány (ale zřejmě i soukromé společnosti) sledovat a kontrolovat život občanů. Po ulicích je rozmístěno obrovské množství bezpečnostních kamer, jejichž počet nelze ani odhadnout, natož spočítat. Mají sice sloužit k zabezpečení majetku a zdraví občanů, ke zvyšování míry objasněnosti trestných činů a znesnadňování podmínek pro páchání trestné činnosti – jak státní orgány rády zdůrazňují, ale jejich druhotný efekt je velmi nebezpečný. Díky analýze obličejových rysů, chůze a dalších unikátních znaků je totiž údajně možné zmapovat pohyb každého z nás! Sledovány mohou být například IP adresy (unikátní kód počítače připojeného k internetu) našich počítačů, emaily či jakákoliv jiná komunikace přes internet, výběry z bankomatů, platby platebními kartami i další soukromé operace.

Závěr: zpracováno z toho mála informací co na netu je k dispozici, zejména Právo, iHned a další...



#agáta #monitorovacísystém #telefony #mobilní #SIM #BTS 

Oblíbené příspěvky. Co se tady čte nejvíc.

ZKUSTE TO NAJÍT TADY TO JSOU ŠTÍTKY

Příroda Kariera Můj pohled na svět Sociální sítě Historie Debaty a názory Znamenám si Dobrý vtip Fotografie Peníze Radujme se Internetové smetiště Události ve světě Češi a svět Obrázky Aktuality Aktuální info Etické a humánní principy Fejeton Google Láska Události poznámky CZportal Facebook Hledání na internetu Moudro TP-Link Wireless N Router TL-WR720N Člověk a Nemoc Amerika Houby Humor Informace Komunitní sítě Moudra Nechrápej a pracuj! Router Svoboda Události na internetu Zdraví Život na dlani Adsense Cestování. Moře Domov Hlad Korsika Kuchyně Legendy taneční hudby Les Lékař News Novinky Nuda Podnikání Písně Předjaří Santorini Sladkosti Tenkrát na Východě Vaření pečení diskuse český folklor a tance Řecko Řeka Židovské Accordeon Afrika Agentura Agáta Akupunktura Alphaville Anna Kurnikova Borůvky Bylinky Citáty slavných Clipboard Ctrl + C Dobromysl obecná Domácí Dvořák EPSON Eric Clapton Forever Young Gulášek Havel Imunita kojení a spánek Indexování Jaro Karikatura Kemel Knedlíky Krokonoše Krteček Král komiků Květiny Káva Křesťané Lady GaGa Lesácká polka Libeček Lékař a bylinky Lékárna Maggi Markéta Šichtařová Mobbing Mobilní internet Monitorovací přístroje Moře Mustafa Kemal Atatürk Mykóza Máslo Návod Patrick Zandl Petrova Bouda Picasa Pinterest Pirati.cz Politika Polévky Pomazánkové Počasí Prasátko Prezident Ptáci Puding Pytlák Reklamy Relax Rostou Rušičky Rybáři Růže Schránka Seneca Sojka Symphony no. 9 Tanky a Ukrajina The Beach Boys Totem Tramping Tvaroh Twitter Vlasta Burian Volkswagen Válka Vánoce Věda WCstory Weizsäcker Werich Win + V Zelenina Zelené kávovar Úsměv Šábes Žurnalistika Žáby

Vybraný příspěvek

Dovolená na Santorini. Ostrov průzračných obzorů a zářivě bílých staveb.

Santorini Kontrast zářivě bílých staveb, modrých kupolí kostelíků, černých útesů kráteru a tmavě modrého moře uprostřed s vulkánem je právě ...